mandag 13. september 2010

Sognsvann rundt!


I dag gikk jeg rundt hele Sognsvann, mutters alene! En milepæl, et mål jeg hadde satt meg! Turen rundt innsjøen i Oslomarka er ca. 3,5 kilometer og tok ca. 1 time. Om det var fint? Nei, det var et slit. Men jeg ville. Jeg gjorde det. Og jeg klarte det. Og DET er en god følelse. En følelse av at jeg faktisk har lunger som fungerer, en følelse av at jeg faktisk er vellykket transplantert og kan klare ting jeg før bare kunne drømme om. Jeg er så takknemlig når jeg har denne gode følelsen. Så får den veie litt opp for de sterke smertene i mellomgulvet, muskler som skriker melkesyre og en kropp som er støl og trøtt og fortsatt relativt utrent. Den følelesen gir motivasjon til å trene enda mer selv om det går trått. Jeg noterer meg en god sensommerdag med ny gangrekord.
.

Hvaler

er svaret!


Brygga ligger på Skjærhalden, den ytterste av de bilfaste øyene i Hvaler kommune.

Steinkorset er en del av en en fastisk meditativ kunstløype/stenkunst som går langs svabergene på Røss på Kirkøy. Det er i denne skjærgården at selen dukket opp.


Hvaler har masse kultur å vise fram og naturen er storslått. Det går buss fra Oslo, det er mulig å overnatte på gjestegård, camping eller resort og man kan ta en svipp til nabolaget Sverige med ferja til Strømstad. Ytre Hvaler nasjonalpark kan bidra med grenseløs oppdagelsesferd under havet.

I morgen begynner del 2 av den populære TVserien "Hvaler". Da blir det mulig å se mer av dette fantastiske stedet.


Turtips:

Dag 1: Tilbring dagen i Festningsbyen gamle Fredrikstad. Her er det historikk, sjarm, brostensgater, marked, kunstutstillinger, utekafeer, gode spisesteder og mye kos. Overnatt på Raddison Blue Hotel i sentrum (helt nytt SAS hotell med moderne nordisk design), et lite snev av luksus, gjerne på oppgradert rom.

Dag 2: Kjør ut til Hvaler, turen utover øyene er fantastisk i bra vær. Gå kunstløypa til Røss eller gjør andre ting som området har å by på.


En enkel utflukt med en overnatting som gir skikkelig avbrekk og feriefølelse. Iallefall viss været er greit!
.