torsdag 11. desember 2008

Grå dager

I dag er det min 28. dag på venteliste.

Jeg har sagt at dagene har vært grå i det siste. Så jeg ville forsøke å lyse dem opp litt. Jeg har funnet fram det jeg eier og har av stearinslys og telys og tenkte jeg ville "tenne et lys istedet for å for forbanne mørket". Og det fungerte igrunnen ganske bra, det.

Inntil jeg i dag la fra meg et papirdokument halvveis over et telys på stuebordet og gikk for å hente meg kaffi. Som i et sekund ser jeg meg tilbake, inn i stua, og der står dokumentet i full flamme. Jeg fyker tilbake og får røsket tak i dokumentet, åpnet verandadøra og kastet alt ut. Over gummistøvler og dørmatte, ut på treverandaen. Her ble lysluen tråkket i stykker og slukket. Utrolig nok ble verken duk eller bord skadet, gummistøvlene og matta smeltet ikke og det ble ingen synlige skader. Utrolig! Takk og pris!

Jeg fikk meg en lærepenge om å være uhyre forsiktig når levende lys tennes inne. Men dette ble aller mest en påminning for meg om at grå dager kanskje ikke er det aller verste; den dramatikk som kunne blitt utløst i dag kan jeg enkelt ane. Bord og sofa kunne blitt overtent, gulvteppe og gulv ødelagt, kattepusen forbrent og jeg kunne stått igjen med mange skader å ordne opp i. Så takke meg til rolige dager. Om de enn kan bli litt vel grå innimellom.

.