torsdag 18. juni 2009

46 år. Kaffislaberas og antioksydanter

Så kom 46 års dagen min. Jeg var syk. Riktignok hadde jeg mindre feber, men jeg var absolutt syk. Lå til sengs til omtrent selvinviterte gode venninner strømmet inn fra firetiden. De hadde med kaker og de ordnet kaffi, de dekket bord ute på verandaen mens sola skinte; de ordnet et selskap for meg mens jeg mer og mindre satt der syk i en stol. Så ble dagen ikke så verst, den ble rett og slett veldig hyggelig!

"Nå har vi et skikkelig kaffislaberas" kom det fra en av damene. Da sank det dypt i meg som en stein i magen. Er det så gammel jeg har blitt nå. At jeg har kaffislaberas (som jeg husker fra barndommen; at min mor dekket fine bord og snitter og kaker og det kom venninner til dameselskap og vi ungene fikk holde oss på kjøkkenet). Sånn som godt voksne damer lager istand. Men så er det forskjell på kaffiselskap og kaffislaberas, fant vi ut. I slaberaset går praten aktivt og høylydt på kryss og tvers. I selskapet føres konversasjonen rundt bordet med alle som tilhørere.

Uansett var det et hyggelig lag. Med gode kaker. Kaker med bær. Bær som inneholder mye antioksydanter. Det var da jeg kom med 46-åringens klokeste utsagn:

DET ER MYE ANTIOKSIDANTER I GODE VENNER!

.