fredag 31. oktober 2008

Hverdag igjen

Det svirrer mange tanker oppi hodet mitt om dagen. Så jeg er ikke veldig opptatt av finanskrisen og Barak Obama og andre viktige ting som skjer i verden. Men en og annen nyhet av det midre slaget finner veien inn til mitt hode.

Som at konkursbegjæringen i saken om den spillegale biskopsønnen Bjarte Baasland foregår i disse dager. Moren, Bodhild Baasland, har tatt opp lån på over 40 millioner kroner til det hun skal ha trodd var sønnens foretningsvirkomhet. En foretningsvirksomhet som aldri har eksistert. "Jeg er blitt lurt av min sønn" sier Bodhild Baasland i dagens mediebilde. Det var da noe til selvinnsikt! Jeg trodde jammen det skulle mer IQ til for å få venner og nettverk til å stille med lån i slike størrelsesordener. Eller gir tittelen biskopfrue i seg selv nok status til at folk villig har lånt henne penger? Og hva slags omgangskrets er dette, som har så mye penger mellom hendene? Får håpe at det er noen av disse vennene igjen da, for nå skal biskopen og hans frue leve på kr. 24 000 i måneden. På bar bakke etter at leilighet i Oslo, leilighet i Stavanger og hytte på Hidra er tatt av konkursen. Eller, på bar bakke er de kanskje ikke, de har vel en stor og romslig bispegård de kan bo på, enn så lenge? Nå er Bodhild Baasland "i dyp sorg" over konsekvensene for de som har lånt henne penger. Litt i seneste laget, kanskje, å tenke på det først nå. Det er lett å bli sarkastisk på andres vegne. Men dette er en tragisk historie, uansett. En historie som til syvende og sist handler om ekstremt sterke bånd mellom en mor og en sønn.


Mens jeg er på Stavangertraktene må jeg ta fram at John "Big-John" Klemetsen er død, 70 år gammel. Sjelden har vel Norge sett et slikt samhold mellom far og sønn, som da boksesirkuset "Ole Lukkøye" og Big-John regjerte bokseverdenen for egen maskin i noen år. Det ble bronsemedaljer i EM, VM og verdenscupen, mm. Historien om far og sønn vises på kinofilmen "Blod og ære", som vant pris for beste dokumentar under kortfilmfestivalen i sommer. Jeg sender varme tanker til buldrebassen "Ole Lukkøye" som har mistet sin kjære far i kreft. Jeg vil anta at selv den tøffe røffe gutten feller tårer over tapet av en så nær far.


Og så er det "Kodenavn Hunter 2 " som har premiere på tv denne helgen. Rykende fersk krim fra Oslo, det er supert. Når da Kampen/Vålerengas egen Ane Dahl Torp (hun bor på Vålerenga og benytter kaffibar, pub og bikkjepark på Kampen) feier inn som krimmens dronning, ja da er stas.

God helg!
.