onsdag 2. februar 2011

Organdonasjonssaken engasjerer!

Det er helt fantastisk hva TV2-serien "Livet på vent" setter igang. Første epise fikk 460 000 seere, Stiftelsen Organdonasjon`s nettsider brøt sammen og 3000 donorkort ble lastet ned samme kveld. Den siste uken har programmet og organdonasjonssaken vært omhandlet i mange medier, bl.a. "God Morgen Norge", "Sånn er Livet" og flere nyhetssendinger. De ansatte i Stiftelsen Organdonasjon gjør en fantastisk innsats om dagen.

Det moderne kommunikasjonssamfunnet bidrar med sine uante muligheter til at temaet blir "hett" på rekordtid. Facebook når flere hundre tusen mennesker på sekunder. Også under kveldens sending har Stiftelsen Organsdonasjons server brutt sammen. På TV2`s nettsider til "Livet på vent" arrangeres nå nettmøte med transplantasjonskoordinator Stein Foss. Her kan folk skrive inn spørsmål og få svar på alt om organdonasjon og transplantasjon.

Det er all grunn til å tro at alt dette tilsammen gjør at Norge får mange flere organdonorer, noe som igjen vil føre til at flere liv reddes. Det hele er fantastisk!

For meg som lungetransplantert er det sterkt og følelsesladet å være tilskuer til "Livet på vent". Det er nesten uvirkelig at jeg selv har vært igjennom alt dette. Men det har jeg altså, og det vet hver fiber i kroppen. Det har vært tøft, det har vært krevende, det har vært og er smertefullt, det har vært og er spennende og det har vært og er fortsatt livgivende. Hver dag, hvert minutt.

Mine tanker er i kveld hos de menneskene som sa ja til å donere sin kjæres organer slik at jeg kunne få nye lunger. Takk for at jeg fikk livet!

.