mandag 8. desember 2008

Desemberdager

Det er min 25.dag på venteliste.

Dagene er gråe. For de fleste friske folk er disse desemberdagene travle. For syke folk er desemberdagene kanskje desto roligere. Julehandel og julebord og juleverksted og julekakebaking og førjulsstress er heller fjernt. De gråe dagene blir ekstra lange og tunge når kroppen krangler med intravenøsmedisiner og snøen stenger skjøre skapninger inne. At dagene er på sitt mørkeste nå, at kulden biter og solen er en sjeldenhet, det gjør ingenting bedre.


Jeg er også svært preget av at en kjær CF-venn, Truls Zimmer, nå ligger livstruende syk i respirator på Rikshospitalet. Truls ble lungetransplantert i 2006 og har vært helt frisk og fin etterpå. Han var med i TV2 dokumentaren "I kø for livet" som gikk i fjor høst. Han fronter fortsatt transplantasjonsaken aktivt med å jobbe i Stiftelsen Organdonasjon. Truls har vært svært åpen og aktiv i forhold til å snakke med andre "små og store CF-ere" både før og etter transplantasjonen, og han har delt sin historie med oss gjennom bloggen Frisk Pust! For meg som har vært underveis i en transplantasjonsprosess har han vært på tilbudssiden og bidratt med unik kunnskap og erfaring. Truls er alltid saklig og nyansert og svært klok. Jeg har kjent Truls gjennom mange år. At han nå er så alvorlig syk er hjerteskjærende vondt.

Mine tanker er hos Truls og hans kjære Hilde nesten hele tiden. Jeg håper og ønsker så inderlig sterkt at Truls skal komme igjennom dette og bli frisk igjen! Jeg håper at også mine lesere vil sende varme tanker til Truls og Hilde i denne vanskelige tiden.

-