lørdag 15. november 2008

Ventelisteplass

Det er et slags nåløye å komme inn på transplantasjonsventelista. Jeg burde være veldig glad for den plassen. Men jeg kan ikke si at jeg spretter champisen av lykke. Jeg skjønner at jeg er heldig og priviligert som får denne muligheten. Jeg skjønner at dette kan være min mulighet til et friskere liv. Men jeg klarer ikke glede meg hemningsløst. For inderst inne er dette en situasjon jeg skulle ønske at jeg ikke var i.

I den grad jeg feirer ventelisteplassen, så er det med et stykke bakerikake og et glass vin for at jeg har kommet meg igjennom det siste årets lange og kronglete prosess, for at jeg har gjennomført utredningen med mange slitsomme prøver og for at jeg har klart å bestemme meg for å tørre å si ja til dette. Si ja; kanskje det modigste valget jeg har gjort i mitt liv.

Samtidig så er jeg også takknemlig for at jeg faktisk får denne muligheten til kanskje å få et friskere liv. Få muligheten til håpe. Når jeg først er i den situasjonen jeg er i nå, så er jeg ydmyk for at det finnes en sånn mulighet; at det går an å skifte ut syke lunger med friske. Friske lunger som kan gi energi og krefter til resten av en kropp som nå bare er sliten og tung.

Kanskje, kanskje er det dette som blir min vei. Bare tiden vil vise..

.