lørdag 13. september 2008

Bursdag (et innlegg for kattefolk)

I dag har vi feiret bursdag, Jesper og jeg. Det var en nydelig høstdag med behagelig temperatur og lav sol ute, en dag hvor vår yndlingsaktivitet kunne finne sted. For vi er ikke helt sikre på om det er akkurat i dag Jesper ble født, men vi vet helt sikkert at det er i disse dager. I første halvdel av september. I 1993 ble Jesper født. Altså er Jesper 15 år gammel.

Det er ikke verst for en Oslo-pus. Jesper har flyttet 3 ganger, vært på mange flyturer, togturer og bilturer rundt om i Norges land, og på utallige ferieopphold hos forskjellige folk. Det takler Jesper fint. Så lenge "han" får være i fred, finne en sofa å sove under, så lenge "han" får sin mat som han pleier, ja da er det greit. Jesper krever ikke mer enn det.

Nå er Jesper blitt er en gammel dame, nesten døv og vil stort sett bare sove. Det er kun mat som interesserer. Fisk og kattekjøttfor, mange ganger om dagen. I små mengder, da. Om Jesper ikke er fornøyd med serveringen er beskjeden klar, "han" benker seg foran kjøleskapet og flytter seg ikke før maten er på plass. De andre kattene ute er ikke lenger spennende. Jesper har til og med overlatt den faste "kattekroken" sin på verandaen her til en rødhåret ungdom. Om en frekk nabokatt sniker seg til å legge seg i en utestol med pute i (noe som er strengt forbudt), ja da gidder "han" ikke lenger bråke. Skitt la gå. Jesper vil heller sove og ha fred og ro.

Så var det bursdagsfeiringen da. Lykken i livet er at jeg setter seg på verandakanten med beina i grasset, men en kaffikopp og godbiter i handa. Jesper setter seg foran på gresset og tar en og en godbit fra hånda mi. I dag slo vi til med ferske reker. Det er tross alt 15 års dag. Jeg renser og spiser selv og mater Jesper med ferdigpillede rekehaler. Nam. Herlig for både liten og stor. Sommerblomstene er på hell, det er tendenser til høstfarger, det er edderkoppspindelvel og små blader som faller mot gresset. Det er en senhøstdag med fornemmelse av sommer og det er lett å nyte det som snart vil forsvinne.

Det var en god dag å feire Jesper 15 år på. Det syns både Jesper og jeg.
.