fredag 16. juli 2010

Sommerdager. Glimt.

Det henger tunge skyer over Oslohimmelen i kveld. Været er svært varierende, med vind og stille, sol og skyer, mildt og kjølig. Helt ok sommervær, syns en nøktern jærbu.

Dagene er lette. Jeg nevner overnattingstur i Askim, turgåing (ikke så lett..), overnattingsgjester, spise ute, kvelder på terassen med blomter som gleder, litt shopping, passe med aktivitet og ro, sosialt og alene. Kontrasten til tidligere somre er veldig stor. I fjor på denne tiden f.eks. var det inn og ut av sykehus og maks 8 dager "ferie" fra antibiotika og infeksjoner. Det henger ikke lenger mørke skyer over livet mitt og tilværelsen er mye mer forutsigbar og stabil. Ganske ok, syns nøkterne jeg.

I disse gode dagene går tankene til mennesker jeg har møtt underveis i min transplantasjonsprosess. Mennesker som fortsatt sliter, som er der jeg var i fjor; tilværelsen er ustabil, helsa kranglete og dagene mørke og fulle av realistiske bekymringer. Jeg gir symbolske roser til disse menneskene og sender med det varme tanker med ønske om rosa idyll i små, små øyeblikk. Gode øyeblikk, glimt av glede og drømmer om bedre tider er det som skal til for å finne mot om og om igjen...

.