lørdag 1. januar 2011

1.NYTTÅRSDAG

1.nyttårsdag har blitt en spesiell dag for meg. Forhistorien er at jeg gjennom flere år fra 2002 hadde store problemer med nakken, 2 operasjoner pga. prolaps, ekstremt mye smerter og veldig mye ufrivillig innestitting. Nyttårsaften 2006 følte jeg meg bedre og jeg syns at alt så lysere ut, jeg tenkte at det tunge livet nå lå bak. Dette skrev jeg om i dagboka mi ved det årsskiftet.

1.nyttårsdag 2007 våkna jeg opp med nesten 40 i feber, sørpe tett og elendig. Fra den dagen av gikk alt nedover med lungene mine. Sakte men sikkert ble pusten dårligere og infeksjonene stadig hyppigere. Prøvetaking, legebesøk og sykehuskontakt ble hverdagen. Lungesykdommen Cystisk Fibrose ble det alt dominerende i livet mitt i 3 år.

1.nyttårsdag 2010 ble jeg koblet av respiratoren etter min lungetransplantasjon. Jeg fikk en komplisert start med noe som kalles Primary Graft Failure (primær lungesvikt). Dvs at de nye lungene ikke foldet seg opp som de skulle, men de fungerte bra nok til at jeg kunne klare meg på respirator. Fra denne dagen da respiratoren ble koblet fra, begynte veien fram mot et stadig friskere og bedre liv.

Respiratoren er av!Endelig mat. Fornøyd. Puster selv. Mange av slangene er borte!
 

Nå er alt mye bedre!

Ting har tatt tid, og på 1.nyttårsdag 2011 har jeg noe infeksjon i lungene etter en runde "hals, snørr,ører", som så mange har hatt denne jula. Men jeg vet at selv om jeg vil trenge en ny behandlingsrunde med medisiner igjen, så vil de virke. Lungene vil bli bra igjen og jeg vil bli bra igjen. Årets første dag er ikke preget av struttende energi, men av tro på gode dager, pågangsmot og tanker på kjekke ting å gjøre framover. Så får jeg heller tåle at alt ikke går i det tempoet jeg gjerne vil det skal.

Det viktigste er at TIDEN KOMMER.

.