torsdag 22. mai 2008

Antall organdonasjoner skal økes

I kjølevannet av TV-dokumentaren "I kø for livet" som gikk som Dokument 2 i fjor, (og som vant Gullruten for beste dokumentarprogram nylig), ble det satt ned et hurtigarbeidende utvalg av Helse- og omsorgsdirektoratet. Utvalgets rapport ble i går overlevert til statsråd Sylvia Brustad. Her framkomme dete at regjeringens mål er å oppnå en økning i organdonasjoner på 50% fra 2007.

Dette må sies å være en svært gledelig nyhet for alle som er berørt av organdonasjon og tranplantasjonsproblematikk. For meg selv kan det bety at når jeg havner på en venteliste for lungetransplantasjon, kan det være flere organ tilgjengelige og dermed bli kortere ventetid, med de mulighetene det gir for å faktisk kunne få nye organer i tide.


Innslaget fra TV-Norge ser du her: http://desk.tvnorge.no/Aktuelt/Nyheter/4654168


Jeg takker Truls Zimmer for hans store engasjement for å gi donasjonssaken et ansikt og en historie på en saklig og informativ og sterk måte!

Jeg oppfordrer alle lesere til å tenke igjennom sin holdning til organdonasjon. Om du ikke har donorkort så finner du det her

Spesielt interesserte kan lese rapporten her. Her finner du en oversikt over foreslåtte tiltak for å øke antall organdonasjoner.
.