torsdag 7. mai 2009

Helgefølelse

Noe som lett forsvinner når en er mye syk, er fornemmelsen av dagene. Hvilken dag er det nå, igjen? Dagene blir en grå masse hvor den ene dagen blir lik den andre, og når helgen kommer savnes følelsen av helg, for helgen blir jo lik de andre dagene uansett. Dette er mange sykes erfaring.

I den siste tiden har jeg jobbet faktisk 2-3 dager i uka (korte dager på ca 4 timer). Jeg står da opp tidligere på morgenen, jeg har avtaler, jeg husker hvilken dag det er og jeg kjenner at jeg blir sliten, at det skal bli godt med fri, godt med helg. Jeg har en helgefølelse. Og noen ganger har jeg planer for helga, planer om noe sosialt, noe hyggelig.

I dag vil jeg si at jeg føler med de som av en eller annen grunn har det sånn at helgefølelsen mangler. Og jeg tillater meg selv å glede meg over at jeg akkurat nå kan få lov til å ha det sånn at det er forskjell på ukedag og helg, at det er godt med helg. Det er ingen selvfølge og det kan fort forandre seg. Derfor setter jeg pris på en så "vanlig" ting som å kjenne på at nå er det helg.

God helg!
.
(rododendron strekker seg opp inneklemt i gammel einer).
.