lørdag 16. oktober 2010

Minicruise til Kiel


Nå har jeg vært på båttur til utlandet for første gang på mange år.
Med nytt pass og nye lunger.

Turen gikk til Kiel med Color Line. Skipet Color Magic var veldig fint, hotellromnivå på lugarene, herlig frokost i spektakulær matsal med utsikt over sjøen, flere butikker, ulike restauranter med ulikt nivå og underholdning på mange plan (bokstavelig talt), for unger, teenagers, voksne og eldre. Live musikk, nattklubb og pianobar, gratis show/musicals hver kveld. Behagelig atmosfære, lite sjøgang, fantastisk solnedgang og oppgang. Avreise kl. 1400 med retur kl 1000 to døgn etter. Med 4 timers opphold i Kiel (som ikke bød på den helt store shoppingrunden).

Det blir et helt lite samfunn ombord på et sånt skip. Utrolig mye som skjer og mye å oppleve på 2 små døgn. En virkelig fin avveksling fra hverdagen. Litt fornemmelse av luksus. For en relativt grei penge. Min niese, grandtantenevø (17) og jeg var heldige som fikk ha med 2 unger (11 og 13) gratis i høstferien.

Jeg har sett på disse båtene fra mitt stuevindu i mange år. De går hver eneste dag. Uten at jeg har reist med dem. Men nå blir det nok flere turer. Dette er en reise som egner seg for folk med alle slags funskjonsnivå. Den spreke kan benytte trimrom fremst i båten og danse all night long, den bedagelige kan sløve på lugaren til fantastisk sjøutsikt og ta seg en runde i butikkene eller restaurantene, og den som lite orker kan hvile og spise og bare slappe av. Jeg syns at turen er å anbefale for den som ønsker et enkelt og behagelig avbrekk fra hverdagen.

.