torsdag 13. august 2009

Lengre ventelister

I kveld, torsdag, har Kveldsåpent i NRK P1 satt nytt fokus på organdonasjon. Truls Zimmer representerte Stiftelsen Organdonasjon.

Truls Zimmer kan fortelle at ventelistene på et nytt organ har hatt en økning på ca 20 % siste år (fra 255 til 308 personer). Størst er økningen for de som venter på enten hjerte eller lunger. 74 personer venter nå på hjerte og lunger (en økning fra 44 for et år siden).

En av dem venter i denne køen som blir lengre og lengre, er meg. Jeg har idag ventet i 273 dager. Jeg kan skrive under på at hver eneste dag koster. Jeg syns disse tallene er veldig deprimerende. Det er som om håpet blir litt svakere; vil det bli min tur i tide?

Jeg håper at du som leser dette har tatt stilling til organdonasjon.Tenkt over hva du vil skal skje med dine organ den dagen du selv ikke har bruk for dem lenger. Viss ikke, tenk over saken og og informer dine nærmeste om din beslutning. Viss du er positiv til å donere bort dine organ, så fyll ut et donasjonkort i dag! Og, det er faktisk tre ganger større sjans for at du selv trenger et organ enn at du kan gi et organ.

Som britene sier det: "Don`t take your organs to heaven, heaven knows we need them here" (sitat fra Truls Zimmers blogg "Frisk pust!")


Donasjonskort kan hentes på apoteket eller på legekontoret, eller lastes ned her.

.

Glemt

Når Riise scoorer mot Skottland og gir media "svar på tiltale",
Drillo smiler i slagstøvlene og skimter VM i det fjerne
og Landsem blir tidenes første kvinnefotball-landslagtrener

da er svineinfluensaen glemt.
Den var kanskje ikke så farlig likevel?
Kanskje ikke så mye verre enn fotballfeber?

.