tirsdag 31. mai 2011

Fjordland finito?

Her er fortsettelsen på Fjordland-saken (for spesielt interesserte, kanskje...)

Kommunikasjonssjefen skriver:

"Vi vil veldig gjerne både tilbakebetale penger for middagen og gi en kompensasjon for ubeleiligheter. Vi vil dermed sette stor pris på å motta kontonr og adresse slik at vi kan sette inn beløpet.


Tilbakemeldinger fra forbrukere setter vi som sagt veldig stor pris på og vi er spesielt opptatt av å ivareta våre trofaste kunder. Din tilbakemelding om kampanjen teller og vi tar det til etterretning. Viser det seg at dette er noe våre trofaste kunder ikke liker, vil vi ikke gjøre det igjen.

Det er første gang Fjordland gjør en kampanje som denne, og vi er selvfølgelig spent på mottakelsen. Vårt ønske er jo at mange skal benytte seg av tilbudet og få pengene tilbake. Prosessen rundt det å få pengene tilbake er muligens litt omstendelig, men det er altså en hensikt for oss å få inn lettleselige kontornr (det sikrer vi ved maskinskrift) i tillegg til at vi er avhengig av originalkvittering. Uansett tar vi også tilbakemeldingen om at dette er omstendelig til etteretning. Kampanjen pågår fortsatt og fristen for å sende inn refusjonsskjema er 9. juli. Det er dermed for tidlig å si hvor mange som har benyttet seg av dette foreløpig. Vi får uansett inn mange skjemaer daglig.

Håper dette var et tilfresstillende svar. Så oppfordrer vi til å fortsette å gi oss tilbakemeldinger – tilbakemeldinger fra kundene våre er gull verdt og bidrar til å gjøre oss bedre"

Så får jeg se da, hvor høyt de verdsetter en kritisk tilbakemelding, eller hvor mye de setter inn på å unngå negativ omtale. Ved et enkelt google-søk på "Fjordland" kommer min bloggomtale opp som treff nr. 11, og ved søk på "Fjordland spanderer" som nr. 2. For en omfattende annonsekampanje til 7 mill er det kanskje ikke helt heldig.

Men det er neppe finito mellom meg og Fjordland. Gode produkter er det viktigste for meg som forbruker. Men jeg liker ikke å bli undervurdert som en "lettlurt" kunde. Opplever jeg det er veien kort til boikott. Siste ord er neppe sagt i denne saken.

.