søndag 5. juni 2011

Hue under armen og armen i bind

Som om det ikke var nok med en galleblæreoperasjon etter en lungebetennelse etter en bihuleoperasjon etter en dynamisk luftveiskollaps etter en pseudomonasinfeksjon etter en bihulebetennelse i år, slår jeg til med et fall med nesa rett i asfalten og armen rett i fatle. Legevakt og brudd i albuen og temmelig sterke smerter fra fingre til skulder. Småblå nese, forhåpentligvis ikke knukket, forhåpentligvis ikke behov for å rettes opp på.

Kunne det være noe annet å bruke en nydelig Oslosommerdag på ?

.

En galleblære mindre

Da er galleblæra operert bort. Med kikkhullskirurgi, i full narkose. Jeg var forespeilet at dette skulle være kurant og jeg hjemme og på beina dagen etter inngrepet. Slik ble det ikke akkuart. Når man er transplantert og har et lavt immunforsvar, tar en operasjon mer på og alt tar lenger tid på å hele seg. Så jeg ble på sykehuset 6 dager. Med mye smerter. Noe jeg fortsatt har. Om det hjelper på de smertene jeg har hatt å fjerne galleblæra, det vet jeg ikke før det har gått etpar uker. Kanskje hjelper det, kanskje ikke. Jeg er ikke lovd noe. Men det var et forsøk verd. Med så mye smerter som jeg har på høyre side etter transplantasjonen, skal intet være uprøvd.

Det skal visst gå helt fint å leve uten galleblære. Det er leveren som produserer galle og galleblæra er et slags "lager" hvor galle oppbevares til det kommer mat som skal fordøyes, og da spruter den ut en dose galle. Når blæren ikke finnes går gallen rett ut i tarmen. Viss jeg er heldig blir dette problemfritt.

Men først må jeg komme meg på beina her hjemme, få bort smertene og slappe av litt. Så vil tiden vise om dette har hatt noe for seg. Det ble 5. gang på Rikshospitalet i 2011, og det er nok nå. Nå vil jeg ha sommer, sol, samvær, lys og letthet!

.