onsdag 28. mars 2012

Påskeferie

Med et nødskrik kommer jeg meg avgårde i år og. Jeg gjør som regel det. Kommer meg avgårde sånn akkurat såvidt når jeg skal. Med knall og fall, omstendelige pakkeprosedyre så alle medisiner og klær i alle varianter for påkommende tilfeller blir riktig medtatt. Med avreisehjelp og tunga på slep, ombord på tog i morgen. Det er planen. Tog denne gangen. Til søsters hytte ved Åpta, til feriekoloni med mange små og store inn og ut i løpet av en påskeferie.

Og det er jo flott. Om det er med nødskrik, skranglende helsetilstand og avreisehjelp; jeg kommer på ferie. Og det er ingen selvfølge. Lenge si jeg har vært langtidsborte i påsken. Jeg er veldig glad for det. At jeg kan få komme meg på ferie, at jeg har noen å være sammen med i påsken. Ikke alle har det.

Om jeg nå gjenvinner litt krefter, lungene roer seg litt mer og ikke blusser opp igjen av vær, vind, basillusker og snørrete unger, så kan dette bli fint. En vitamininnsprøytning fra lange stille enslige alenedager siste tiden. Jeg satser på at det blir rekreasjon og ferie til glede for store og små. Med fravær av sykdom, aller helst!

Jeg ønsker deg, min leser, en god påske om det er i hvitt hospital, i hjemmets stille, i familiært eller venner lag eller mutters alene. Jeg håper påskens sol skal varme og jordens skrettende blomter og trærnes skudd bringer bud om håp; irrgrønt håp som varsler lyse, lette dager.

                            GOD PÅSKE