onsdag 28. april 2010

Kontrollert

Nå er jeg kontrollert og funnet godkjent.

Det gikk som en røyk på Rikshospitalet i går; blodprøver, pusteprøver, røntgen og bronkoskopi var gjennomført før klokka to og jeg var ute derfra igjen i seks tida (dog noe omtåket av "kvartingen" jeg får under bronkoskopien (undersøkelse hvor de går ned og ser i lungene gjennom en slange).

Prøvene viser at alt er brukbart, immunforsvar og immunsupprimerende medisiner virker å være stabilisert og lungene ser fine ut inni, dog med litt rusk og rask og noen små hevelser. Pusteprosenten er grei nok, den fungererfint til vanlig dagligliv foreløbig. Men jeg er litt tett innimellom. Jeg kan enda ha håp om at pustekapasiteten vil bli bedre. Det kan bli bedringer etter en lungetransplantasjon i inntil ett år etter operasjonen.

Men ting tar tid. De bekreftet at når kroppen har vært igjennom en så stor påkjenning (ventetid med elendig form, transplantasjon, respirator og infeksjoner) så tar det tid å komme seg. Jeg er enda i startfasen.

Så jeg er fornøyd. Og motivert for å fortsette treningen her jeg er. Jeg har fått en uke ekstra og det er jeg glad for. Jeg faller til ro og slipper å tenke på organisering av trening og sosialt liv eller om det er mat i kjøleskapet. Det kjennes godt. Optimistisk løypemelding idag, altså.

.

7 kommentarer:

Asbjørn Tvedt sa...

Så utroelig bra åshild,jeg har fulgt bloggen din som en, for meg utroelig "spenningsserie" gjennom lang tid... Har snart stått 13 mnd på venteliste for transplantasjon av nye lunger...så jeg skulle så gjerne være kommet så langt som du er nå. Men jeg vet jeg kommer dit jeg også, jeg er ved godt mot.
Men du skjønner nok hvordan det har vært å fulgt deg ..gjennom ventetid..opp ..ned og opp turer.
Jeg gleder meg når ting går din vei. Lykke til videre.

Anonym sa...

Så fint å høre at de er fornøyd med tingenes tilstand.
Da er det bra at du nå kan konsentrere deg om opptreningen igjen Lykke til .
Hilsen Wenche

Åshild sa...

Ruth Sissel - så fint å få høre at det finnes folk "der ute" som leser bloggen min, og det må jo være litt spesielt for deg som følger i mine fotspor i dette transplantasjonsløpet. Håper du har funnet noe til inspirasjon. Men det er ikke til å legge skjul på at en sånn ventetid er tøff og har sine bedre og dårligere dager. Jeg syns det ble tyngre når det gikk bortimot ett år på ventelista. Det å skulle leve dagene som vanlig og samtidig ha beredskap for å få telefonen som bringer tilværelsen inn i et voldsomt drama, det krever sin kvinne.

Jeg håper dine dager er til å holde ut og jeg håper at det snart er din tur! Og husk at jeg fikk et nokså komplisert forløp etter transplantasjonen og at det kan gå bedre for deg! Lykke til!

Anonym sa...

såååå bra åshild er kommet nettopp hjem fra tur skal lese mer i morgen sier go natt
ukjent dame w

Ruth Bernssen Bø sa...

så fint at du har det bra og er fornøgd med framgangen.
Leser bloggen din, sjølv om eg ikkje alltid att ein kommentar.

Ha ein fin dag.

Åshild sa...

Fint Ruth B når ukjente lesere gir seg til kjenne. Jeg har nettopp fått boka "heim til jæren" av min søster, og bilde dine der er så vakre! Et flott dokument som gir en utflytta jærbu ørlite hjemlengsel i lilletåa.

Jeg liker også godt å ta bilder og har tenkt å utvikle den interessen videre når jeg nå etterhvert kan være mer ute. Men speilreflekskampera blir litt for tungt for min nakke, så jeg skal kjøpe et av de nye super-zoom apparatene som har kommet.

Ha en fin dag dere mine lesere!

Roar sa...

Nå ble jeg glad. Skal bli godt å se deg igjen.