torsdag 11. desember 2008

Grå dager

I dag er det min 28. dag på venteliste.

Jeg har sagt at dagene har vært grå i det siste. Så jeg ville forsøke å lyse dem opp litt. Jeg har funnet fram det jeg eier og har av stearinslys og telys og tenkte jeg ville "tenne et lys istedet for å for forbanne mørket". Og det fungerte igrunnen ganske bra, det.

Inntil jeg i dag la fra meg et papirdokument halvveis over et telys på stuebordet og gikk for å hente meg kaffi. Som i et sekund ser jeg meg tilbake, inn i stua, og der står dokumentet i full flamme. Jeg fyker tilbake og får røsket tak i dokumentet, åpnet verandadøra og kastet alt ut. Over gummistøvler og dørmatte, ut på treverandaen. Her ble lysluen tråkket i stykker og slukket. Utrolig nok ble verken duk eller bord skadet, gummistøvlene og matta smeltet ikke og det ble ingen synlige skader. Utrolig! Takk og pris!

Jeg fikk meg en lærepenge om å være uhyre forsiktig når levende lys tennes inne. Men dette ble aller mest en påminning for meg om at grå dager kanskje ikke er det aller verste; den dramatikk som kunne blitt utløst i dag kan jeg enkelt ane. Bord og sofa kunne blitt overtent, gulvteppe og gulv ødelagt, kattepusen forbrent og jeg kunne stått igjen med mange skader å ordne opp i. Så takke meg til rolige dager. Om de enn kan bli litt vel grå innimellom.

.

2 kommentarer:

Klara sa...

Har du ikke nok spenning i hverdagen sånn at du ikke trenger å lage noe ekstra? Levende lys er veldig koselig, men som du påpeker utrolig skummelt hvis det kommer ut av kontroll. Godt du beholdt roen. Grå dager er utrolig kjedelig og lite givende, og man vet liksom ikke hva man skal gjøre med dem. Selv gjør jeg som dere rådet meg til; dele opp dagen med ett gjøremål til dagen, og vips så går dagen mye fortere.

Anonym sa...

Det er mitt triks og. Å dele dagen opp med et gjøremål. Så det ikke blir så uendelig mange grå timer i strekk.

Du kan vel si at det burde representere en viss spenning i hverdagen å gå rundt med en telefon som når som helst kan ringe og så er det babubabu rett inn i en komplett total usikkerhet.
Og det representerer iallefall en stor spenning så lenge Truls er så dårlig.

Men dette er jo ikke spenninger som gir positiv energi. Snarere tvert i mot. Energien blir liten og da er det tyngre å ta seg til noe hyggelig og når det ikke skjer masse hyggelig blir dagene grå. Og når dagene er grå glemmer man at det kunne vært verre. Verre enn grått. Som f.eks helsvart.

Jeg tror jeg prøver å tenne noen lys til, jeg. Så det ikke blir helsvart...