tirsdag 1. juli 2008

"Den sosiale medisinen"

Den sosiale medisinen fåes ikke på resept på apoteket.
Den kan ikke hentes ut fra Ullevål.

Jeg tror at den sosiale medisinen er den medisinen som holder meg i live. Den medisinen som gjør meg aller best. Best effekt har den når den kombineres med andre effektive medisiner av mer kjemisk karakter. Den sosiale medisinen alene er ikke nok til å holde meg frisk. Men den hjelper på. Jeg trenger den sosiale medisinen like mye som jeg trenger alle de andre medisinene jeg tar. Og den sosiale medisinen har nesten aldri bivirkninger av negativ karakter.

Jeg tror jeg er avhengig av den sosiale medisinen. Derfor klarer jeg om og om igjen å gjøre nesten hvasomhelst for å få i meg denne medisinen. Kroppen presses gang på gang til det ytterste for å skaffe seg denne medisinen. Den sosiale medisinen er "dopet" i livet mitt som hjelper til å holde tankene på avstand når det trengs og som "speeder" meg opp når det treng.

Jeg må vel rett og slett sies å være en "sosial-medisin-narkoman".

Ps. Medisinen er legal og rimelig og "dealere" ellere "langerer" finnes rundt hvert hjørne. Faren for avhenginghet er stor, men risikoen for misbruk er minimal. Toksisk dose er ukjent.

(Begrepet "den sosiale medisinen" er det søstera mi som har funnet på. Begrepet "sosial-medisin-narkoman" tar jeg selv ansvaret for. Min avdøde venn forfatter Nils Fredrik Nielsen hadde en litt annen vri på det hele; han syns noen burde lage en antidepresjonspille som het "Gløttasol")
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

...og jammen er du en slags "langer", du også :-)


Jespervenn

Anonym sa...

Ja jeg prøver da..
Gode ting er til for å deles..

Klara sa...

Sosial medisinen er utrolig viktig. Og den kan finnes på de merkligste plasser. Feks kan ett godt innlegg i en blogg av en du kjenner være utrolig god sosial medisin... ;)

Anonym sa...

Åh, så fint skrevet. Jeg er også totalt "hekta" på den sosiale medisinen, og de gangene kreftene har vært små og jeg ikke har orket, så er det den sosiale medisinen som er det dype savnet. Bare det å være nær noen, dele tanker, ord, blikk, alt som hører med til det å leve et meningsfylt liv handler om å slippe ensomheten og å være noen man kan dele kvalitetstid med.