tirsdag 23. april 2013

Nrk Puls om lungetransplantasjon

Puls NRK mandag 22.april 2013.

Et flott program med detaljert informasjon om lungetransplantasjon og kirurgi. Her får du sannheten; usminket. Litt sterkt, men severdig om du vil vite mer om hvordan en transplantasjon foregår.

Gratulerer til Thor Kristian som denne gangen fikk nye lunger og livet i gave, og takk til kirurg Arnt Fiane for nøktern og god informasjon formidlet med et varmt hjerte!

Tankene svirrer etter et sånt program; ikke noe var nytt eller ukjent eller skremmende for meg; men søvnen får seg kanskje noen dypdykk ned i det underbevisste, det som husker, i natt.

Og tankene retter seg målbevisst og sterkt i takknemlighet til det mennesket og de pårørende som besluttet å gi organ til transplantasjon slik at akkurat JEG fikk nye lunger, god pust og et mye friskere liv enn før!

UTEN disse lungene hadde jeg vært død i dag. TAKK FOR LIVET!

.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Og nå kan enda flere få muligheten til å få nye lunger pga en "lungevaskemaskin" som renser lunger så flere blir brukbare til donasjon. Fantastisk!

http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.10991543

Åshild

jostein nærland,nærbø sa...

nHei!Har i dag lese igjennom en del av alle dine innlegg.Jeg har i flere år hatt diagnosen allergisk alveolitt men den har nylig blitt endra til fibrose.di siste 3-4mnd har jeg merka svekkelse i egen helse,på gangtest er metninga nede i 62 og min gassdiffusjon er på 25% og skal om kort tid på utredning for å komme på denne lista for å vente på nye lunger.Derfor veldig inntresant å lese om hvordan du har hatt det.

Åshild sa...

Hei Jostein! Fint å høre at bloggen fortsatt blir lest selv om det er veldig lenge siden jeg skrev noe her. Med de verdiene du beskriver er det ikke rart at du opplever svekkelse i din helsetilstand. Høres ut til å være på tide å komme på utredning. Du har tøffe tak foran deg, men med nye lunger kan alt bli mye bedre! Jeg forteller gjerne mer om koss det har vært for meg både før og etter transplantasjonen, tar kontakt på sms.