tirsdag 20. desember 2011

Slow motion.

Førjulsdagene er preget av ro. Lite aktivitet, kreftene rekker ikke så langt. Hangler med bihuler og kroppen vil liksom ikke helt. Kanskje den forlanger vinterdvale, eller iallefall et slags slow motion. Så får jeg følge det tempoet, da. Som best jeg klarer. Så jeg holder meg bare hanglete og ikke blir skikkelig syk. Frisk er best, men hanglete er bedre enn helt syk.

 Jeg håper det holder til reise og juleferie med snørrete unger og liv i leiren.

Så mye mer er det ikke å skrive om, hva aktivitet angår.  Men det går mer og mer opp for meg i denne førjulstida at jeg fikk den største julegaven ever for to år siden. Julen vil for alltid framover være transplantasjonen og lungene jeg fikk like før jul. Den tøffe julen som ble tilbrakt på respirator med lite pust og katastrofe innvendig. Julen som ga meg livet. Det livet jeg lever i nå. Det livet som ikke er helt friskt, men som er så veldig veldig mye bedre enn før. "Slow motion" er ikke bare en endeløs grusom ørkenvanding som før, det er rolige dager, men med overskudd til å fylle dagene med innhold her hjemme. Musikk, bøker, data, foto, kaffi, pusling, ting som får tiden til å gå. Tiden står ikke lenger enerverende stille. Tiden kommer. Det er det beste. At tiden kommer. Derfor har jeg tid til å ta det "slow motion" så lenge det trengs. Jeg tror og håper at det blir tempo igjen, når kroppen er klar.

Jeg teller mine gleder. Jeg gleder meg over å ha en familie å høre til, der hjemme på Jæren, som tar imot meg i sine julehjem. Jeg gleder meg over et varmt hus, god mat og mange venner. Jeg vet at julen er en tid der gleder blir større og sorger blir tyngre. Forskjellene i materiell standard, økonomi, familiesituasjoner, relasjoner og følelesesmessige sårhet kommer godt fram i denne førjulstiden. Derfor går mine tanker, fra min "slow motion" tilværelse, til alle som sliter i denne tiden. Jeg håper juledagene vil ha noe god å gi til alle mennesker. Det er mitt ønske for julen. Noe godt til alle mennesker, inn i deres mange forskjellige liv!

.

2 kommentarer:

Kjerstis løse tråder sa...

Kjære Åshild! Jeg ønsker deg en vidunderlig familiejul på Jæren, med varme, nærhet og alt som betyr noe for deg. De gode tingene, verdiene som teller. Tiden som kommer og som ikke står stille, tiden som vi kan fylle med mening selv om vi ikke kan løpe maraton!! GOD JUL! GODT NYTT ÅR! fra Kjersti

Anonym sa...

Håper det ordner seg og at du får en fin julehøytid sammen med familien.Ønsker deg en god jul og ett riktigt godt nyttår.
Hilsen Wenche