lørdag 16. april 2011

Påskegult hospital

Hva gjør man når påskefjellets hvite vidder er en fjern drøm
og realiteten er hospitalets blendene hvite ?

Når hele Norge soler seg supersunne i hyttesolveggen og spiser appelsinvitaminer
mens jeg ligger her med dose etter dose "gift" i blodet ?

Kjøper kvikklunch og dagens VG og bruker
all fantasi
til å prøve å syns at
gule sykehusvegger
også kan
være påske?

Ps. andre ideer mottas med takk!

.

5 kommentarer:

Anna Marie Jensen sa...

Du tar en bit Kvikklunsj, legger den på tunga, lukker øynene og lener deg godt tilbake mens du lar sjokoladen smelte sakte. IKKE tygge ;)
Samtidig drømmer du deg ut i skisporet. Knitrende,blinkende snø. Knallgul sol på himmelen. Eimen av appelsiner og grilla pølse henger i lufta. Smaken av Kvikklunsj brer deg i munnen. Og i skisporet møter du hyggelige og blide mennesker. Og alle sammen heier på DEG!!!!!
God påske Åshild :)

Åshild sa...

Takk, Anna Marie, kvelden er reddet!!!

Og så har jeg selv kommet på:

påskekrim på tv, lydbok og dvd,

påskeduk på bordet

tenke på endeløse eksosfylte bilkøer og masende unger i kasaskø og kro seg sammen under dyna og late seg..

Når basiluskene forsvinner og kroppen renses og krisefølelsen slipper taket kommer den ene fordelstanken etter den andre fram.

For eksempel kan jeg forestille meg at den søte svenske sykepleieren med langt lyst hår har skumle planer om å sette etpar milliliter for mye gift på en pasient her i løpet av påsken, og hvem blir offeret?

Og er jeg riktig heldig dukker det kanskje opp en og annen som vil ta et slag yatsy eller kort mens vi venter på avsløringen...

God påske!

Dörthe :) sa...

Påsken er oppskrytt, Åshild. Du starter igjen med den derre kvikklunsjen i munnen (som om det var umulig å ha med fruktnøtt eller daimsjokolade...) lukker øynene. Du trenger å slappe av etter å ha stått i bilkø ut av byen i TIMESVIS, muligens grinete reisefølge, overfylter rasteplasser og bensinstasjoner! Bollene utsolgt for lenge siden, kvikklunsj- og bensinprisen rett til værs, kø på do, slåsskamp om de siste utgavene av påskekrimen (som man tydeligvis ikke kan lese andre dager i året).

Mer eller mindre vel fremme på fjellet har du preppa skiene, gått ut i sporet og ødela sålen på dem på de første meterne allerede fordi det er så lite snø pga sen påske. Du skulle tatt med fjellstøvler isteden. Klister er uansett en ekkel greie. Hvem går vel på ski når det ikke er blåføre lenger?

Så var det Appelsinvitaminene, a propos, ENDA en ting du kan være glad for å slippe!! Hvem i alle dager kom på tanken at en uskrellet appelsin er bra turmat? Det er noe ordentlig søl å skrelle, og med mindre du har barbie- lignende negler så greier du ikke å få bort nok av den hvite huden (hvis du ER Barbie vil du ikke prøve engang). Bare tenk hvordan løypekanten ser ut etter at alle har kastet fra seg orange skall. Skulle tro det var dronningens dag i Nederland! Hvordan blir du ren nok på hendene igjen etter den øvelsen? Jeg har også hørt at det ikke er bra å bruke gammel snø pga alle bakteriene. Klissete fingre inn i hanskene igjen- å æsj!

Rundt deg kryr det av folk fordi hele landet kom på den uendelig originelle tanken å reise på hytta samtidig, så det kan ikke være snakk om ro og fred. Dette får du kun når du holder deg inne.

...og hva er vel vitsen med å reise så langt hvis en kan ha ro og fred inne? At dette igjen må være et sykehus for din del er veldig leit, og jeg ønsker deg god bedring og sender noen gule tanker!!

P.S.Vær glad for at du slipper turen i kø nedover igjen.

P.P.S. Den dagen du er frisk nok til en aldri så liten fjelltur får du si ifra, for da kan vi reise på (påske)tur midt i uka og når som helst på året. Jeg tar med kvikklunsj hvis det er viktig for deg, og kan til og med overtales til å ta med en forhåndskrellet appelsin i pene og pyntelige småbiter i plastboks, og kan sikkert gjemme noen påskeegg for anledningen også!:)

Åshild sa...

NÅ SMILER JEG!

Herlig Dörthe! Liker!!!! Enig!!!!

Jeg kommer tilbake til midtiukamidtiåret-tur!

Og siden jeg både hater langrennski og ikke tåler appelsiner så skal nok det bli en likeverdig opplevelse!

Jeg har kommet til at jeg skal nyte ferdigservert frokost med egg og rundstykker, ferdigservert middag av det gode slaget, ferdigservert esspressoshot (kaffisjokoladedrikk) og andre godsaker fra kjøkkenkafeen her.

OG tenke at påske er ikke noe annet enn alle andre dager, dager som kommer og går og som må tas som de er og ikke som man skulle drømme om at de var. For det er det som er livet.

God påske til deg!

Veronica sa...

Huff, synes synd på deg når jeg leser bloggen din. Må være utrolig tøft å ha det slik stadig vekk. Selv har jeg CF og er snart 19år. Er kjempelei av alt egentlig.
Hva med å lage litt påskepynt da? Sette deg ned med noe håndarbeid? Kanskje bare ligge i senga å se tv eller høre musikk mens intravenøse medisinen går inn sakte men sikkert... God bedring til deg!
Gjerne besøk bloggen min; http://innsatsforlivet.blogg.no/

:o)