fredag 31. desember 2010

Nyttårsaften 2009


Sitte oppe med "kunstig nese"
Ble tilbrakt på Rikshospitalet på respirator på intensivavdeling, lenket til slanger all over. Jeg klarte å være på "talekanyle" mesteparten av dagen og det ble bestemt at jeg skulle kobles av respiratoren dagen etter viss alt gikk etter planen.  Jeg var temmelig avkreftet og svak og all aktivitet i form av forflytning opp på sengekant, over i stol og litt opp på beina opplevdes som beinhardt arbeid. Viljen til å komme forbi "pleiepasientstadiet" var stor og små framskritt ble godt verdsatt. Det var intens fokusering og bevissthet på "dette klarer jeg", og tilsvarende fortrenging av alt jeg ikke klarte. Og det var tross alt det meste. Det ble en nyttårsaften jeg sent vil glemme.
Tilværelsen ca 6 kvm

 
Trene på å sitte oppe

 Min kjære søster fikk for anledningen snitter, vin og kakestykke. Selv spiste jeg absolutt ingenting pga respiratorslangen som sved i halsen hele tiden. Jeg tok kvelden klokka halv ni. Og sovnet fra hele fyrverkeriet og nyttårsmarkeringen.

Jeg håper at nyttårsaften 2009 for alltid vil være dagen da mitt dårlig helseliv tok en ende.

Nyttårsaften 2010 kan jeg se tilbake på et år med jevn forbedring av min helsetilstand. Nye lunger har gitt meg helt andre muligheter til et liv med innhold og aktivitet. Jeg har fått mange gode ferieopplevelser og jeg har hatt mange gode øyeblikk sammen med venner og famile. Jeg håper på å fortsatt bli enda sterkere, sprekere og friskere i året som kommer. Jeg avrunder året 2010 med takknemlighet for transplantasjonen kom meg til unnsetning. Jeg tror ikke jeg hadde opplevd denne dagen uten.


Mitt budskap til mine lesere på denne årets siste dag er å huske på å ikke ta noe for gitt. Å huske på å gripe dagen. Og å huske på å ta vare på de menneskene man har rundt seg akkurat i dag.


.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Total forvandling - fristande å bruka dette uttrykket med tanke på tilstanden i fjor og i år! Ynskjer deg ein god nyttårsaftan og alt godt i det nye året!
Storesøster

Anonym sa...

Selvom jeg har fulgt deg siden før transplantasjonen må jeg si at dette innlegge var utrolig sterkt.
De setter virkelig tingene i perspektiv.
Jeg heier fortsatt på deg !!!!
Håper bedringen av din helse fortsetter.
Ønsker deg riktig godt nyttår !!!
Hilsen Wenche