onsdag 3. november 2010

Endelig Klara`s tur!

Jeg er så jublende glad!

Nå har Klara (som skriver bloggen Klaras tanker) fått nye lunger! Klara har som meg CF, hun er 29 år og den tøffeste dama på Sørlandet (iallefall som jeg kjenner). Hun har kjempet en knallhard kamp mot den aggresive bakterien burkholderia cepasia, og det var lenge usikkert om hun fikk komme på venteliste for nye lunger fordi oddsene for å overleve en transplantasjon med denne bakterien er vesentlige reduserte. Det var derfor en stor dag da Rikshospitalet aksepterte henne for venteliste for omtrent 10 måneder siden. Den siste tiden har Klara vært veldig veldig syk, og det må sies at de nye lungene kom i grevens tid. Det var på hengende håret; men nå har hun fått nye fine lunger og alt er bra med henne så langt.

Jeg syns det er så fantastisk og vidunderlig at det er mulig at noen av oss får en "ny start" eller "et forlenget" liv pga. organdonasjon. Jeg ønsker Klara "velkommen etter" og er sikker på at hun vil klare seg gjennom den prosessen som nå ligger foran. Som jeg pleier å si til Klara: Vi er survievers. Vi er overlevere. Vi går opp de nye veiene for det man ikke trodde var mulig for CF-ere. Vi er heldige som kan få gå opp disse veiene i en tid hvor organtilgangen er økende og den medisinske kompetansen er i rivende utvikling.

For dette er jeg dypt og inderlig takknemlig! For Klara er jeg happy!

.

4 kommentarer:

Hannes hjørne sa...

Det er flott og jeg håper alt går bra :)

Anonym sa...

Jeg deler din takknemlig het og ydmykhet, å kunne få en ny sjanse på denne måten er enormt mektig.

Vi er så heldige som lever i en tid hvor legevitenskapen og -erfaringen er kommet så langt at dette lar seg gjøre med gode odds.

Vi er så heldige som lever i et land som har råd, muighet og vilje til å gi mennesker nye muligheter via transplantasjon.

Sist, men STØRST: vi er så fantastisk ydmyke overfor de etterlatte som midt i sin dype sorg er så generøse og omtenksomme at de vil si ja til å donere organer fra sin kjære. Det er enormt stort.

Takk for at jeg har fått lov til å beholde mine CF-venner lenger enn det naturen la opp til.


S

Åshild sa...

Vakkert skrevet, S

Hilde sa...

Det var utrolig godt å høre at Klara endelig har fått nye lunger.Ønsker henne alt godt fremover. Hilde