fredag 11. juni 2010

Vedafjellsmarsjen - til topps!

Start ved vanntankene. Mål ved mastaSøndag 6.juni gikk Vedafjellsmarsjen 2010 av stabelen. En marsj som markerer "JA til livet og organdonasjon". Initiativtaker May S. Lunde, lungetransplantert i 2005, arrangerte marsjen for 5 året på rad.

Jeg hadde hørt om marsjen via Facebook. Og som jeg før har skrevet om så er jeg ikke spesielt sporty og ikke særlig vant med verken turer i skog og mark eller friluftsliv. Marsjer er ingen vanlig aktivitet for meg.

Men så hadde jeg sett omtalen av denne marsjen, da. Og så var jeg faktisk i Rogaland på akkurat denne datoen. Og så var det veldig fint vær. Og så syns jeg marsjen er et flott initiativ og jeg vil gjerne være med å markere organdonasjonssaken. Kanskje treffe noen transplanterte på disse traktene. Eldste søster ville gjerne bli med. Og så har jeg jo intensjoner om å bli glad i å gå tur og å være ute. Argumentene for å delta var mange..

Jeg var i kontakt med May og fikk vite at det gikk an å kjøre opp til noen svære vanntanker hvor det skulle grilles. Det var omtrent halvveis i løypa. Ok, jeg drar opp dit, tenkte jeg. Så er jeg med på arrangementet. Å gå til topps var aldri i mine tanker.


Men å rusle litt i marka rett rundt grillplassen kunne jeg jo gjøre. Så vi la i vei. Veien var ingen ryddig gangvei, det var stein på stein og tungt for pust og muskler. Oppi bakken fikk jeg vite at May var på toppen. Ok, da skal jeg også på toppen! Og når jeg bestemmer meg for noe, så gjør jeg det gjerne...
veien var lang og bratt og steinete..


Og jeg nådde toppen! 288 m. o. h. med flott utsikt over Sandnes og områdene omkring. Gjett om det var en herlig følelse, et halvt år etter lungetransplantasjonenen, med over 3 måneder på sykehus, 5 uker på rehabilitering og mye slit, endelig å klare SÅ mye med de nye lungene mine?


To glade søstre på toppen av Vedafjell


Det var et kick. Jeg ble veldig glad for at jeg klarte dette! Og det var gøy! Et stunt, men et bra et. Om jeg nå er bitt av friluftsbasillen, gjenstår å se...


Takk til arrangørene for en fin marsj!
.

9 kommentarer:

Roar sa...

Så bra Åshild! Var bare fint å se deg på toppen.

Hilde sa...

Herlige bilder,Åshild.klem Hilde

Anne-Lise sa...

Dette er en bragd det står respekt av. Kjempebra Åshild. Ønsker deg lykke til videre.

Anonym sa...

Så flott !!!!
Du har all grunn til å være fornøyd med deg selv.
Fine bilder ,ser ut til å være en herlig plass.
Ha fortsatt fin framgang !!!!

Hilsen Wenche

Hannes hjørne sa...

Wow! Du er jammen tøff altså! Friluftsbassill eller ikke, dette står det respekt av :) God tur videre.

Åshild sa...

Takk for skryt! En bragd var nok dette ikke, jeg slet ikke mer enn at jeg tålte det. Og "prestasjonen" var avgrenset til en drøy time.. Desverre får jeg ikke opp bildet av de andre som også var ¨på toppen, men vi var visst ca 15o stk. Så selv om jeg vel var nyest transplantert så var det mange som gjorde en bra innsats tror jeg.

Anonym sa...

hei helt fantastisk det er så utrolig godt og lese det du skriver,,,, ha det bra kos deg
klem fra ukjent dame w

Anonym sa...

Du er fantastisk! Gleder meg med deg!
Klem fra Vigdis

Anonym sa...

En flott prestasjon Åshild. Blir så glad og kjenner igjen gleden over å mesre.