torsdag 22. oktober 2009

Influensa-vaksine

Influensaen kryper innpå. Mange barn i Oslo-skolene er angivelig syke og holdes hjemme. Jeg har hørt om noen jeg kjenner som har fått påvist influensaen. Jeg har til nå vært ganske laid-back til det hele og syns dette har vært hysteri. Og kanskje er det fortsatt bare hysteri. Men jeg begynner å kjenne det nå. Kjenne at jeg ikke liker dette. Kjenne at jeg blir litt redd for smitte. Kjenne at jeg gjerne vil ha vaksinenen NÅ, straks og med en gang.

Hvorfor pøser de ikke bare ut vaksinen her i Oslo når det er her influensaen herjer akkurat nå? Hvorfor har andre kommuner i Norges land fått vaksinen allerede, og ikke Oslo? Kanskje er det like mye influensa overalt i landet. Men hvorfor går ikke de første dosene til sykehusavdelinger og poliklinikker, slik at man sikres at risikopasientene får vaksinen aller først? Jeg bare spør. Det begynner å bli nervepirrende å skulle vente i etpar uker til.

Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli såpass urolig. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bry meg om dette. Men nå gjør jeg altså det. Jeg er smittet av medias effektive virus-spredning. Jeg er jo tross alt en hyper-risiko-risiko-pasient. Jeg vil sikres mot dette, og jeg vil sikres NÅ.

(men først må kanskje bivirkningene av antibiotikakuren bli borte, så må jeg ta svineinfluensavaksinen, så må jeg ta vanlig influensavaksine og så må jeg kanskje ta svineinfluensavaksinen en gang til, og DA er jeg kanskje sikret mot ikke å bli syk av virus).

.

6 kommentarer:

Klara sa...

Har dere ikke fått tilbudet ennå inne hos dere? Når jeg snakket med legen min i dag, så var dette det første hun nevnte.. DEN skulle jeg hvertfall få så fort som mulig. Også får jeg den andre samtidig med. En i hver arm. Ikke no problem. Sammen med ett uvist anntall antibiotika så kan det umulig gå galt alikevel.

Jeg kjenner også at jeg er influensa redd. Virkelig. Trenger ikke det oppå det andre. Men en trøst; for oss som har infekjson i lungene fra før, så holder vist influensaen seg mer vekke. Lungene er tross alt opptatte.. Dog tar jeg ikke disse ryktene for god fisk, men det er nå en god tanke. :)

Åshild sa...

Ja, det er visst vi som bor nærmest Folkehelseinstituttet som skal vente lengst denne gangen.

Har ikke hørt den teorien om at lungene våre er opptatte.. Det var de på Ullevål som sa at det skulle gå en uke mellom hver vaksine. Og i så fall så må jo svineriet velges først.

Du får ha lykke til med all den medikamentmixen i kroppen samtidig!

Anonym sa...

Jeg har faktisk hørt teorien om opptatte lunger. Har du f. eks pseu. a., får du neppe hemophilus influnenzae i tillegg. Godt poneg Åshild - de som bor nærmest Folkehelseinstituttet får sist ;-)

Lykke til til alle mann i tiden fremover!

Klara; du får et tilsvar på epsot etter hvert.


S

Kjersti sa...

Jeg skjønner at du er litt bekymret. Det er jeg også. Visstnok får vi i Ski vaksinen snart, jeg har fått time til vaksinasjon 5 november. Og jeg er også i høyrisikogruppe, og har fått beskjed av fastlegen min om stort sett å holde meg hjemme. Det er bare så kjedelig, men å være i store folkemengder å vite at viruset svirrer i lufta er heller ikke noe særlig. Jeg lurer også på hva det betyr at vaksinen beskytter 70? At på 30% får man skikkelig svineinfluensa eller at 30% får snev av den=

Åshild, man kan uten problem ta to vaskiner på én gang.

Åshild sa...

Bare holde seg hjemme, holde seg unna folkemengder, hmm jeg er ikke helt der enda, jeg pleier liksom aldri å tenke sånn... Håper at dagens lovnader fra helseministeren om at Oslo skal framskyndes i vaksineprioriteringen gjør at jeg får vaksinen i neste uke. Det er legen på Ullevål som har sagt at to vaksiner ikke skal tas samtidig, men mulig de forandrer mening, jeg skal forhøre meg.

Vi får krysse fingre alle sammen vi i "risikogruppa", og håpe vi ikke blir syke.

Åshild

Anonym sa...

Det er ikke bare i Oslo at influensaen "herjer" det er som vanlig bare der det skrikes høyest... Synne fikk begge influensavaksinene i går - hos fastlegen - en i hver arm. Noen timer med høy feber i natt, men frisk og rask igjen nå :)
Vi andre derimot kan ikke få vaksine mot svineinfluensa før om 2-3 uker... tidligst. I denne omgang er det knapt nok kommet mange nok doser til å dekke behovet for risikogruppene :(
Eli