lørdag 31. oktober 2009

Bivirkninger

Nå får jeg svi for grisehumoren. Kroppen verker, armen er stiv og støl, jeg er kjempetrøtt og slapp og føler meg uggen. Pusten snører seg til litt mer enn jeg liker. Men det er vel nokså sikkert at dette er bivirkninger av vaksinen jeg fikk, så jeg holder sofaen og satser på at det går over fort. Men da kan det iallefall tyde på at vaksinen virker i kroppen.

Ha en grisefin svinaktig god lørdagskveld!

.

7 kommentarer:

Anonym sa...

hei..
bare lurte på en ting..har selv cf og er i tvil om jeg tørr å ta vaksina..men ser du har gjort det..og at du ble tungpusten..er det bedre med pusten nå? er så redd for bivirkninger og slikt...jeanett

Åshild sa...

Hei Jeanett!

Det med pusten gikk fort over. Jeg ble ikke direkte tungpusten, men følte et slags trykk på pusten. Det varte ikke lenge. Verken i kroppen varte i en dag, og trøttheten i to. Nå er det meste over.

Jeg anbefaler å ta vaksinen. Jeg tror at eventuelle bivirkninger (som man ikke nødvendigvis får), er mye mindre plagsomme enn de symptomer og plager man kan få av å få selve svineinfluenaen.

Og så vil det jo være slik at den som er CF-syk sannsynligvis tåler litt dårligere å bli syk, vi har litt mindre å gå på.

Håper det var svar på dine spørsmål

Hilsen fra Åshild

Anonym sa...

Hei
Har vært i tvil om jeg skulle vaksinere sønnen min selv om han er i risikogruppen. Nå som jeg ser at du har turt å gjøre det, skal jeg få ham vaksinert også. Kanskje de til og med har ei dose til meg og. Har konstatert astma, men har ingen store plager, så jeg føler ikke at jeg bør stå fremst i køen for å si det sånn. Så da blir det en kort dag på jobben imorgen før jeg drar til hjemkommunen min og får gullgutten vaksinert. Håper jeg ikke kommer til tomme sprøyter da!!
Ha en fin kveld, Åshild og takk for inspirasjon.
Lise Mette

Sara's mamma sa...

Jeg har også vært skeptisk til vaksinering av lille gullet mitt på 8 mnd med CF, men nå har hun fått den og jeg er faktisk lettet :)
Bloggen din Åshild er veldig morsom å følge med i :)
Lillemor har hatt fryktelig vondt i armen sin og har det enda også fikk hun litt feber to dager etter vaksineringen, matlysten hennes har dalt helt nedpå bunn, det er veldig vanskelig å få i henne mat nå. :s

Åshild sa...

Til mødrene vil jeg si at bivirkninger er kjedelig, men de går heldivis nokså fort over. Får håpe gullgutten slipper bivirkninger og at lille gullet`s snart er over.

Jeg vil ikke si det sånn at jeg "turte" å ta vaksinen, det er vel heller sånn at jeg ikke turte å la være. Når man ser at de aller fleste av de som har dødd av influensaen har vært personer i risikogrupper, ja da bekreftet det mitt valg om å ta vaksinen.

Sara's mamma sa...

:) Lillemor får Tamiflu forebyggende i tillegg så kan jo være at det er den som tar matlysta?
Får du Tamiflu? Vaksinen har jo ikke virkning før etter tre uker sa de hos fastlegen. Her har Storebror klassekamerater med påvist svineinfluensa så de to fikk Tamiflu forebyggnde i 10 dager.

Åshild sa...

Jeg tar ikke Tamiflu. Har en pakke liggende i tilfelle jeg skulle få influensasymptomer, men har ikke fått beskjed om å ta den forebyggende. Jeg kjenner ikke bivirkningene av denne medisinen. Slik jeg har forstått det så virker vaksinen fra starten av, men den er ikke fullstendig opptatt i kroppen før etter 2 uker (noen sier 3-4 uker), så man er ikke sikker iht. smitte fra dag en av. Det lønner seg nok å være forsiktig enda en stund...