tirsdag 4. august 2009

Et godt feriedøgnNoen ganger kan det å være ett døgn hjemmefra føles som en
hel liten ferie.

Når forutsetningene for å gjøre de store tingene ikke er tilstede, da gjelder det å utnytte de små.

Se de mulighetene som finnes.

Det har jeg selv god erfaring med.


Jeg fikk nettopp et slikt "feriedøgn" sammen med en god venninne.
Kjøre en liten time. Biltur. Musikk i øret. Kaffe og is på brosteinsbelagte gater med marked, antikk og gammeldamestrikk i skjønn forening. Sove i kunsthotellseng med sus fra historiske omgivelser. Spise toretters gourmetmat med vin til. Gå tur til sjøen i blå solnedgang. Rolig frokost med masse kaffi. Kunstgalleri. Snuse på rosarøde duftroser i hage på gammel storgård. Kjøre rullestoltur på humpete småveier i urskog med høye trær, ned til nydelig strand i mildt godvær. Stikke tærne i salt vann for første gang denne sommeren. Kjenne lukt av rav og hav. Plukke steiner og skjell. Spise elendig sjappekinamat på vei hjem.Et mettet døgn.
Til å bli sliten av, men til å leve en stund på...

Noen som gjetter hvor vi var?

.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra du har sånne opplevelsa!
Dæm må du ta vare på!
Helsing Barbro*

Roar sa...

Enig med deg at det er godt å komme seg litt unna heimen. Hadde gjort det selv jeg dersom været her i trøndelag hadde vært bedre.Juli var den våteste sommeren i trøndelag på 140 år.
Jeg er sikker på at telefonen ringer en dag ja. Det var en stor byrde som falt fra våre skuldre da de på Riksen sa at nå var det bare å vente på telefon

Anonym sa...

Hvor var du? Jeg bare blir med deg på det feriedøgnet! Vidunderlig. I morgen skal jeg gjøre som deg, dyppe tærne i saltvann for første gang i år. Takk for et inspirerende innlegg. Beste hilsen Kjersti i Stavern (snart hjem) Sukk!

Anonym sa...

Vet ikke hvor du var, men om jeg skal tippe vil jeg tro at den brolagte gaten du beskriver ligger i Gamle Fredrikstad (?).

Roar sa...

Kan det har vært på Alby på Jeløya du har vært??