søndag 18. januar 2009

Plutselig vinter

På en to tre ble Oslo kledd i vinterdrakt. Vakkert hvitt overalt. Selv la jeg ut på tur til venner klokka halv tre. Da var det nesten bart og mildt og helt trygt å kjøre bil. I løpet av to-tre timer lavet minst 15 cm ned og det var riktig tvilsomt å kjøre hjem igjen. Bilen snirklet seg fram i 22 km i timen, bakker opp og bakker ned. Ubrøytet. Så sa det stopp. På Mosseveien sto det bom. I nesten en time sto det bom. "Takke meg til at det ikke er på Hardangervidda" tenkte jeg og fant fram den sindige jærbuens nødutstyr; pute til nakken, lue til hodet, pledd til beina, nøtter og vann til kroppen. Med et hav av radiokanaler å velge mellom, gikk dette riktig så bra. Egentlig er det min store skrekk dette; å komme utfor noe i trafikken hvor jeg blir stående og fryse eller ikke ha medisiner og ende opp skikkelig syk. Men denne gangen gikk det bra. Men kan noen si meg hva en tissetrengt dame i bilkø på motorveien i drivende snøvær skal gjøre???

.

6 kommentarer:

Anonym sa...

1) Sjekk yr.no før du går hjemmefra,
2 )ikke ta ut på bilkjøring når det er meldt snøvær,
3) ha med sikkerhetsutstyr!

Storesøster

Åshild sa...

1) var et glitrende forslag
2)tja, det var jo meldt snø lenge uten at det kom
3 en tom bensinkanne eller kjølevæskekanne kunne jo være noe..

Anonym sa...

...eller sett deg i veikanten i ly av bilen og gjør det som gjøres må. Selvprøvd. I Italia. Men det var lite snø. Sommer, faktisk. Men uendelig pinlig.


S

Åshild sa...

Uendelig pinlig ja..

Kan nok si at jeg forestilte meg løsningen selv, men drivende snø og grisekulde, biler klint inn til fendere (ikke veigrøft på motorveien i Oslo) og lys fra bilene foran og bak fikk meg til å konkludere med at her er det bare en løsning;
v e n t e.

Men nå har jeg noen flere alternativ å vurdere til en annen gang. Viss det blir noen annen gang da, etter å ha lest yr.no..

Klara sa...

Sånne plutselige vintre liker jeg ikke. Og jeg bor såpass langt borte fra "omverden" at jeg MÅ kjøre bil hvis jeg skal noe. :) Men det er veldig veldig hyggelig å nyte en kopp varm kakao under ett teppe når det stormer ute.. Så lenge man ikke MÅ ut, og har andre som kan gjøre sånne ting. Ved fare for å bli snødd inne i bil, pass på å ha tømt deg før du kjører ut på tur:) Men det har du vel lært nå ja.

Åshild sa...

Nå er jeg så godt forberedt at dette ikke skulle kunne skje igjen.