søndag 7. februar 2010

Helg på hospitalet

Det er utrolig deilig at det er helger i en sykehustilværelse. Hverdagene er til tider direkte hektisk, men dagsprogram som kan pågå til langt på kveld. Stell, mat, trening, visitter, prøver, røntgen, broncoskopier, undersøkelser, medisiner, blodprøver, samtaler osv, det går i ett og oppleves som mer travelt enn arbeidsdager i normalhverdagslivet. Det er bare å henge med, stå på og håpe på hvile til natta. Noe som for min del ikke er noen selvfølge. Men i helga er det mulig å få sove ut litt, da er det lite som skjer unntatt blodprøver, stell, mat, egentrening, og medisininntak. Det er tid til litt hvile og ro. Når kroppen har vært mange netter uten søvn, da er det utrolig deilig å ta sin sedvanlige immunsupprimerende medisindose klokka ni, snu seg rundt og dra sovemaska over øynene og proppe sov-i-ro-er godt inn i ørene og sove en time eller fire ekstra. Slikt gir påfyll til å gå løs på nye hverdager.

Mine nedturer har vært knyttet til problemer nettopp med søvn, med mage og med smerter. Heldigvis er alt med lungene stabilt og bra.

Så om ikke altfor lenge kan jeg nok sette nesa hjemover. Og etterhvert dra på en måneds opptreningsopphold på Catosenteret hvor jeg er godt kjent fra tidligere opphold.

Viss alt går etter planen. Og det er det ingen garanti for. Etter to måneder på hospital kan jeg ikke si at noen verdens ting er en selvfølge. Her er det bare å ta dagen som den kommer, ta dagen som den er.

.

5 kommentarer:

Bazyliszek sa...

Hei på deg Åshild!

Hilsen fra Arizona! Jeg sender til deg varme vind og sola!

Marcin

Anonym sa...

hei igjen selv om jeg ikke skriver alltid så er jeg inne titt .....kan ikke forvente at du gjør det....men om du er helt ukjent så er det sååå godt og lese at det går bedre og bedre....viktigste er jo at lungene fungere.det andre kommer nok sent men sikkert etter hvert....sikkert godt og få komme på cato senteret får vell sove noe mer der....ha en fin dag og fine dager videre klem fra ukjent dame W

Anonym sa...

Fint med en oppdatering.
Kryssen fingrene for deg og håper på litt bedring for hver dag.
Heier på deg forsatt.
Hilsen Wenche

Roar sa...

Er helt enig med deg Åshild! De som tror at et sykehusopphold for oss transplanterte er hvile, de tar feil. I forhold til vår fysiske form i tillegg, så blir et slikt opphold en beintøff tid.
Nå drive jeg å fyller ut alle skjemaer som må fylles ut ifm de Europeiske Leker i Växsjö i slutten av Juni. Blir du med???

Anonym sa...

Velkommen heim! Håpar du får to rolege og stabile og gode veker saman med bestevenninna! Helsing storesøster