tirsdag 23. februar 2010

Endelig hjemme "for godt"!

Bank i bordet. Håper det holder stikk. Hjemme for godt. Uten flere uplanlagte innleggelser på sykehus. Jeg føler at det vil gå bra nå. Jeg er mer meg selv, henger med, er fysisk stødig i beina og kjapp i bevegelsene. Jeg kan klare meg hjemme nå. Inne. Og det er foreløbig nok. Det er for kaldt ute og bilen bør få stå i fred for en halvpålitelig sjåfør noen dager til. Minst.

Jeg har fortsatt smerter og plager. Jeg har litt dårlig hukommelse og gjør noen pussige feilkoblinger i hodet innimellom. Og jeg har for lavt immunforsvar. Så jeg er veldig utsatt for å få infeksjoner. Må være ekstra forsiktig en tid. Men det er tryggere hjemme enn i et sykehus når det gjelder infeksjonsfare. Jeg skal ikke ha noen behandling foreløbig. Så da kan jeg like godt være hjemme og vente på at immunforsvaret tar seg opp.

Jeg skal tilbake på en 3 dagers kontroll om en uke. I mellomtida skal jeg nyte friheten her hjemme, sove og spise og gjøre som jeg vil. Akkurat som jeg selv vil. Det skal bli godt nå. Å gjøre tingene akkurat sånn som jeg selv vil.

Så nå føler jeg at jeg er hjemme "for godt", "skikkelig" liksom. Jeg er "ferdig" transplantert, jeg har overlevd, jeg skal få det bare bedre og bedre helsemessig. Dette er jo rett og slett veldig bra!

I dag er jeg glad for alt dette! Og litt spent på hva fremtiden vil bringe. For ingen vet hva som venter rundt neste sving verken av godt eller vondt...

.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så godt å høre - gleder meg på dine vegne Åshild!
Å bli transplantert og kjenne at livet kommer tilbake, er så stort at det er vanskelig å sette ord på det. Selv for pårørende.
Klem fra Vigdis

Anonym sa...

Ønsker deg all lykke videre, Åshild. :-)

Anonym sa...

Hei jeg er glad sammen med deg....tenk hva du har gjennomgått.det tar tid og gå til topps igjen....men du er jammen på rett vei.....kos deg hjemme....er mye ol nå fortiden jeg ser bare litt....ha en fin kveld
klem fra ukjent dame w

Anne-Brit sa...

Dette var gode nyheter Åshild. Gleder meg med deg! God klem fra oss alle her vest.

Anonym sa...

Gledeshyl i heimen! :)

Åshild sa...

Tusen hjertelig takk for gleden dere viser i det dere skriver til meg!
Takk for at dere gleder dere med meg. Gleden har sittet langt langt inne hos meg selv for jeg har hatt alt slitet og den tunge respiratorperioden lengst framme i pappen. Da tar det tid å komme på gleden, kjenne på at ting virkelig er bedre nå enn før, kjenne på at det skal bli enda bedre med mer trening.

Derfor gleder det meg ekstra at dere, mine kjente og ukjente lesere, gledere dere sammen med meg. TAKK!

Klara sa...

Dette gjorde godt å lese Åshild. DU er en skikkelig flott dame som tar tak i tingene og ordner opp. JEg gleder meg også på dine vegner. Og du er en inspirasjon for meg for å kjempe videre. Håper du virkelig vet hvor mye du har hjulpet meg det siste året. Det har vært helt utrolig kjempebra. Tusen tusen takk for at du er!

Stor klem via dataen fra rom 176.

Anonym sa...

Så fint å høre at du er hjemme igjen.
Ikke vanskelig å skjønne at du har vært gjennom ei tung og krevende tid. Det er dessto bedre at du nå er på rett vei, selvom du må ta små skritt og tida til hjelp.
Fint at det finnes ulike måter å holde kontakt på når en ikke har så godt imunforsvar.Lykke til videre med opptrening , håper våren snart er her.
Heier på deg.

Hilsen Wenche

Anonym sa...

HEI.håper det går stadig fremover med deg ja tenker du koser seg i din egen leilighet. og i gostolen.
det er slik med oss alle vi har en spesiel stol hjemme...ha en fin kveld...enten med en bok eller stikketøy klem fra ukjent dame w