søndag 21. september 2008

Herlig høsthelg

Høst. Høstfarger. Hyttetur. Hvalpehvin.
Varm høstsol. Gode venner.

Mengder av mat. Krabber, reker og kjempekrabbeklør med hvitvin. Fårikål med rødvin. Indrefilet og mais på grill med soppstuing til.


10 kg sopp sanket. Kurv på kurv. Sopp til frysing. Sopp til stuing. Sopp til sylting. Sopp til steking. Sopp til soppsoya. Skullerudsopp.


Og jeg, jeg var kun den simple fotograf. Hvalpefotograf.
Og etterhvert også storfornøyd soppinspirert soppfotograf.
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Høsten har så mye å by på. Ser det også er plukket sopp til soppsoya. Jeg kjenner fra før bare et menneske i tillegg til oss som lager dette. Kjekt å høre at det finnes flere av oss.

meg sa...

Ja, en matglad venninne fant oppskrift på soppsoya og den ble svært god tross endel jobb med siling og koking osv. En fin ting å gjøre på helgehyttetur med minst 10 kg sopp i kurvene.

Jeg har fått med meg sopp hjem. Steinsopp, traktkantarell og kantarell pluss en brun jeg ikke husker navnet på. Soppen skal surres i smør sammen med kremost og nykokt fullkornspasta; dette blir dagens middag.

Anonym sa...

Det var nok ikke steinsopp. Det var piggsopp, kantarell og traktkantrell.....tror ikke det var noen flere sorter du fikk med? Hilsen Grete

Anonym sa...

Hils til Truls og si at soppsoya skal lages hver høst, en delikatesse....Grete

meg sa...

Soppsoya er for mateliten, det skjønner jeg.

Amatøren meg må bare bøye meg for korreksen; at det var piggsopp,traktkantarell og kantarell jeg fikk med meg hjem. Men det var en brun stor spesiell sopp som Siri viste fram; var ikke det en skjellsopp?

Godt var det, åkkesom..