søndag 28. september 2008

Annleis enn i går

Herborg Kråkevik sang på Tv2s "Senkveld" på fredag. Hun framførte tittellåten på den nye plata sin som heiter "Annsleis enn i går".

Hun sier at

"me er alle annleis enn i går, heile tida,
for kvar dag som kjem og går".

Dette er vel et slags visdomsord; at om livet er fylt med mye eller lite innhold, så skapes nye tanker, følelser og meninger hver eneste dag. Og slik forandres vi. Forandres litt for hver dag; litt for hver dag er vi mennesker i endring, slik at vi "i dag er annleis enn i går".

Er dette fornuft, eller er det bare tull? Filosofisk eller kvasifilosofisk? Skal det større linjer til for at mennesket forandres, eller er det små og store innspill til menneskesinnet dag for dag som gjør at mennesket er i bevelgelse, i forandring, i utvikling? Hva syns du?
.

4 kommentarer:

Truls sa...

Jeg mener at hun har rett, selv om dette er ganske så selvsagt.
Det er bare det at vi så alt for ofte glemmer det selvsagte. Som å si til en du er glad i: "Jeg er glad i deg!"
Jeg er glad i deg!

meg sa...

Du har nok rett du og.

Glad i deg!

Klara sa...

Jeg er ikke den samme som i går, og jeg er ikke den samme i morgen.

Og ved å ta en titt i hjernens arkiver, så har det skjedd en stor forandring hos meg selv i løpet av det siste året. En forandring som kommer litt for litt, dag for dag..

Klem.

Anonym sa...

Har akkurat hatt en diskusjon med en venninne om det å vise hverandre at vi bryr oss om hverandre, og at det er viktig å SI det klart og tydelig, også på en helt unnselig hverdag.

Jeg er glad i deg!


S